Winter

Activiteiten

Abtenau
Het skigebied van Abtenau, Lammertal-Dachstein West geheten, biedt plezier voor jong en oud, voor gevorderden en beginners. Abtenau heeft een eigen skigebied van 10 kilometer aan pistes, waarvan 6 km blauw, 3 km rood en 1 km zwart. Met het hele gezin kunt u genieten van de brede en uitstekend geprepareerde pistes. 
Het skigebied is niet direct verbonden met de andere plaatsen in het Lammertal.
Er liggen 6 loipes van in totaal 50 km in de buurt, waarvan een hoogteloipe van 15 km op 1200 meter hoogte. Deze loipe bezorgt u verschillende indrukwekkende uitzichtpunten. Ook kunt u ’s avonds langlaufen op de kilometerlange verlichte loipe.

In Abtenau, in het prachtige Alpenlandschap, wordt op actief en sportief gebied alles geboden wat je hartje begeert. Ook voor wandelingen door de prachtige natuur bent u in Abtenau op de juiste plek. Er is meer dan 50 km aan uitgestippelde wandelroutes.
Het skiseizoen is van 7 december 2013 tot 30 maart 2014.

Dachstein-West 
In het hartje van Oostenrijk ligt het skigebied Dachstein-West. Een veelzijdig skigebied waar zowel ervaren skiërs als families met kinderen zich thuis voelen. Het liftensysteem is modern en de pistes worden voorzien van sneeuw door moderne sneeuwinstallaties. De pistes hebben een minimale hoogte van 712 meter en een maximale hoogte van 1700 meter.
Blauwe pistes: 26 km. Rode pistes: 125 km. Zwarte pistes: 17 km. Totaal 168 km aan pistes.
33 sleepliften. 13 stoeltjesliften. 3 gondels.

Onder families met kinderen is het skigebied Dachstein-West al jaren geliefd. De prijzen voor skipassen en accommodaties liggen hier lager dan elders in de regio en de skigebieden zijn zeer kindvriendelijk ingesteld. Ook voor langlaufers en wandelaars liggen er tal van routes klaar in het skigebied Dachstein West. 215 km aan loipes op verscheidene hoogtes.
Skibus vanuit het dorp Abtenau is gratis met skipas.

Winterrodelbaan Abtenau
Rodelen, plezier voor jong en oud op de Karkogel in Abtenau. Het wintersportgebied Abtenau biedt een 3,2 km lange winterrodelbaan op de Karkogel. De hutten en restaurants langs de glijbaan nodigen u uit om te blijven hangen en te genieten.
De winterrodelbaan slingert door een prachtig winterbos, dat steeds weer wordt onderbroken door open plekken, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over Abtenau en het opvallende berglandschap. Op donderdag, vrijdag en zaterdagavond is de baan verlicht.

Paardensleeëntocht
Bijzonder romantisch is het om een sledetocht door de winter vakantieregio van Abtenau te maken. Overdag in de felle zon of 's nachts onder de glinsterende sterren. In een comfortabele snelheid op een bank met kussens, kan u in alle rust worden betoverd door het prachtige, besneeuwde landschap van Tennengau. Een ideale ontspannen sightseeing tour om Abtenau te verkennen. Voor romantische saamhorigheid heeft een ritje in de avonduren het meest te bieden. Een slederit duurt ongeveer 2 uur.

Schaatsen en ijshockey in Abtenau
Ervaar het gevoel van hoe het is om bij dag en nacht over het ijs te glijden onder de blote hemel. Schaatsen is een elegant, sportief alternatief voor skiën en langlaufen. Zijn de schaatsen om de voeten, dan wordt het een onvergetelijke winter ervaring voor de kinderen en voor volwassenen komen de herinneringen aan hun eigen jeugd weer omhoog. De ijsbaan ligt op slechts 4 minuten lopen van het centrum van Abtenau, buiten bij de tennisbanen. Tijdens de openingstijden van de ijsbaan kunnen schaatsen tegen vergoeding gehuurd worden.

Fakkeltochten
Een keer per week kunt u onder begeleiding een mooie winterwandeling maken naar een Landgasthof, waarna u met een rodel tot in het dal kan afdalen.

Pistepret met sneeuwfiets, schneebockerl en airboard
Vind u Alpine skiën saai, snowboarden iets van gisteren, langlaufen slaapverwekkend? Dan zijn er in Abtenau verschillende actievolle alternatieven voor klassieke wintersport. Op de sneeuw fiets, de Schneebockerl of airboards behendig de berg af. 
Skibob Reloaded: Wie kan zich de goede oude skibob nog herinneren? Als moderne sneeuwfiets viert het voertuig zijn comeback! Als u gaat zitten op een fiets in de sneeuw, fietst u met een laag zwaartepunt, waardoor snelle runs met minder risico op vallen. De 'mini-ski's maken een groot snijdend gevoel. Leuke sporten voor alle leeftijden.

De Schneebockerl komt echter uit zonder lopers en lijkt meer op een glijbaan. Om te sturen, verplaatst u eenvoudig de voeten. Het snelle bergafwaartse plezier vraagt ​​veel van de buikspieren - niet in het minst omdat u gewoon niet meer bijkomt van het lachen.

De Airboard is een met lucht gevulde variant van een glijbaan. Het verschil: met de airboard ga je bergafwaarts met het hoofd naar beneden. Het verbazingwekkend snelle board wordt geregeld door het verschuiven van uw gewicht - en om te remmen maak je een draai van 90° in de rijrichting. De hoeveelheid lucht compenseert de oneffenheden op de hellingen. Het gevoel om te fladderen door de sneeuw is uniek!

Zoutmijnen - Hallein / bad Dürrnberg
De zoutmijnen van Hallein zijn het hele jaar open en geschikt bij elk weer. Een ideale bestemming voor het hele gezin. U rijdt met de mijntrein de bergen in en suist op parallelle glijbanen het hart van de berg in, u maakt een vluchtvaart op het ondergrondse zoutmeer. Het is een magische wereld van licht, water en geluid. Ontdek de kilometer lange doolhoftunnels en zie de mysterieuze sporen van de mijnwerkers.

Freilichtmuseum – Grossmain (vlakbij Salzburg)
Het grootste museum van het Salzburgerland. Dit openluchtmuseum is het hele jaar geopend. In dit openluchtmuseum kunt u zien welke boerenhuizen er van de 16e tot de 19e eeuw in het Salzburgerland stonden. Van een dorpsschooltje, molens, hooischuren, berghutten, houtzagerijen, meubels en keukengerei tot statige hoeves en woonhuizen. U maakt een reis door de tijd en ziet de geschiedenis van het Salzburgerland aan je voorbij trekken. Mocht u moe zijn van alle belevenissen, maar toch het terrein helemaal willen zien, dan kan dat met een stoomtrein. Deze gaat door het hele museum heen. Het Freilichtmuseum is een dag genieten voor jong en oud, er is van alles te beleven!