Zomer

Activiteiten

Postalm - Abtenau
Een prachtige panoramische weg die naar het hart van weilanden en wandelparadijs leidt. De karakteristieke vegetatie biedt u een unieke flora.
Deze weg wordt ‘Panoramastraβe’ genoemd om het unieke uitzicht vanaf de weg naar Abtenau, het hele Dachstein massief, de Gossaukamm, het Tennen- en Hagengebergte, de Salzburger Untersberg en daar bovenuit de met sneeuw bedekte bergtoppen.
De rit van Voglau tot aan de hoogvlaktes is een genot voor motorrijders en fietsers, het is voor velen een van de mooiste en meest spectaculaire bergwegen van Oostenrijk. Er zijn talrijke gezellige hutten om te verblijven en zij bieden lokale delicatessen aan.

Karkogel - Abtenau
De 1200m hoge Karkogel biedt vele activiteiten en mogelijkheden en is het hele jaar met de kabelbaan bereikbaar. Het grenst aan het Tennengebergte-massief met toppen van meer dan 2400m.
De 2 km lange zomerrodelbaan biedt alles wat een hart sneller doet kloppen: snelle bochten, extreme hellingen en topsnelheden tot 40 km/h – gemakkelijk en veilig. En wie het comfortabeler wil kan ook gewoon met de gondel terug naar het dal.
Ook kunt u er terecht voor een beetje actie tijdens de vakantie. Met de scooter, mountainbike, twin racer, bockerl, bikeboard, mountainskyver, paragliding of liever te voet naar beneden, de Karkogel biedt vele mogelijkheden.
Abtenau biedt ook het extreme tijdens uw vakantie. Paragliding, bergbeklimmen, raften, kanoën en fietsen is nog lang niet alles. Ontdek nieuwe activiteiten op de berg, in het water en in de lucht, raadpleeg het Alpine Sport Team.

Erlebnisbad - Abtenau
Het terrassen zwembad is een heerlijk, verkoelend familie-uitje. Vele spannende attracties voor het hele gezin en een geweldig uitzicht op de bergen. Het zwembad is geopend van half mei tot half september en is rolstoelvriendelijk.

  • Sportbad
  • Belevenisbad
  • 70m snelle waterglijbaan
  • 15m  brede waterglijbaan
  • Stromingskanaal met schommelgrotten
  • Whirlpool
  • Waterval
  • Kinderglijbaan
  • Beachvolleybal


Outdoor Center - Golling
Kajakken, raften of canyoning, het outdoor Center in Golling biedt verschillende tours, variërend in moeilijkheidsgraad voor het hele gezin. Door de unieke wilde kreken, ravijnen en kloven in de Tennengau wordt het een avontuurlijke ervaring.

Gollinger waterval
De waterval is vanaf de parkeerplaats te bereiken in ongeveer 20 minuten. De smalle paden leiden u naar de enorme waterval. Na een steile klim komt u over een romantische houtenbrug bij de oorsprong van de Schwarzenbaches.
Deze indrukwekkende waterval is 76 meter lang.

Aqua Salza - Golling
Deze fascinerende sauna- en beautywereld worden gecombineerd met een familie-vriendelijk waterpark. Het is omgeven met het indrukwekkende Salzburger gebergte en ligt aan de poorten van de stad Salzburg.
Verschillende sauna’s en stroomgebieden bieden ontspanning voor een goede nachtrust en geven u energie.
Er is waterplezier voor het hele gezin met een waterglijbaan, sportbad, stroomkanaal, whirlpool, babyzwembad en nog veel meer.

Keltisch Museum - Hallein
Het Keltische museum in Hallein is een van de grootste en belangrijkste musea van de Keltische geschiedenis in Europa. Het heeft drie oorspronkelijk vorstenkamers uit 1756 en talrijke Keltische opgravingen.
U zult in het museum ontdekken hoe de Kelten 600 jaar v. Chr. leefden. Ontdek de historische aard van het zout in Hallein, er is een documentatie over de zoutmijnbouw op de Dürrnberg.

Zomerrodelbaan - Hallein / bad Dürrnberg
Sleeën voor jong en oud! Geniet van het panoramische uitzicht op 2200 m hoogte en van het snelle tempo van de rodelbaan. Het is de langste zomerrodelbaan van het Salzburgerland.
U kunt natuurlijk ook gewoon weer met de gondel naar beneden.

Zoutmijnen - Hallein / bad Dürrnberg
De zoutmijnen van Hallein zijn het hele jaar open en geschikt bij elk weer. Een ideale bestemming voor het hele gezin. U rijdt met de mijntrein de bergen in en suist op parallelle glijbanen het hart van de berg in, u maakt een vluchtvaart op het ondergrondse zoutmeer. Het is een magische wereld van licht, water en geluid. Ontdek de kilometer lange doolhoftunnels en zie de mysterieuze sporen van de mijnwerkers.

Lammerklamm - Scheffau
Diepe Kloven, kale kliffen en fascinerende watervallen biedt de Lammerklamm in Scheffau.
Het is een fascinerend spektakel van licht, water en schaduw. Het zijn veilige paden, dus voor het hele gezin toegankelijk. Het pad leidt naar indrukwekkende uitzichtpunten. Het mooiste deel, “de donkere kloof”, bereikt u na ongeveer 25 min.
’s Avonds is de kloof verlicht.
De wandeling heen en terug neemt ongeveer een uur in beslag.

Mühlenrundweg - Scheffau
Deze gezinsvriendelijke Mühlenrundweg leidt u langs de wilde, romantische Schwarzenbach rivier, de historische molen, de marmerbalmolen en de imposante Schwarzenbach waterval. Het is een prachtige wandelroute, met zijn mysterieuze plaatsen en uitkijkpunten is het een van de meest populaire wandelroutes in Tennengau.

Waterpark - Ruβbach
De gemeente Ruβbach is met het nieuwe avonturen waterpark een grote attractie rijker en biedt unieke zomerse recreatieve activiteiten voor het hele gezin voor het hele Salzburger Land. Zij bieden een volledig biologisch natuurlijk zwembad met waterval en glijbanen, kinder kanoroute, kinderspeelbad,ontspanningsfaciliteiten, speeltoestellen, enz.

Bruno’s Bergwereld - Ruβbach
Met de Ruβbacher Hornbahn gaat u gemakkelijk omhoog naar de 1450 m hoge Hornspitz. Kinderen kunnen veel wandelavonturen en speeltuinen in Bruno’s bergwereld ontdekken. Bezoek de reuzenmier ‘Emma’, speel in het swing-bos of beklim de klimtoren. Ondertussen kunnen de ouders relaxen in de ligstoelen en genieten van het heerlijke bergpanorama van Dachstein. De ‘mierenexpress’ brengt u door de glooiende weiden naar de Edtalmhut of geniet van koffie en gebak op het panoramaterras.

Jongfonteinenpad - Ruβbach 
Meer dan 200 verschillende soorten kruiden en bloemen groeien wild langs de weg. Leer het doel van geneeskrachtige kruiden, gezondheidsoefeningen en kruidensprookjes. Een bijzondere ervaring voor kinderen: Kegel met dennenappels, bouwen van een dwerghut en laat je verrassen door 12 controleposten langs de weg. In het Gasthof Hias ontvang je de populaire jongefonteinen-medaille 'Eagle eye'.

Heiltherme - Bad Vigaun
In het midden van de prachtige bergen van de Tennegau, kunt u volledig ontspannen en tot rust komen. Voel het kalmerende en ontspannende effect van onze thermische genezing van water uit het binnenste van de aarde. Een bijzondere ervaring biedt u het bezoek aan de sauna en wellness-ruimtes: aromatisch stoombad, pekel stoombad, panoramische sauna, rock sauna, nog meer verschillende sauna’s, infrarood cabines en solariums.

Burcht Hohenwerfen - Werfen
Bezoek de 900 jaar oude burcht van Werfen bovenop een hoge rots. Laat u rondleiden door een gids en geniet van de dagelijkse roofvogelshows. Het is een van de best bewaarde gebouwen uit de middeleeuwen. Bekende vorsten en heersers hebben er gevangen gezeten. Met een rondleiding bezoek je de kapel van het kasteel, de keuken, de wapenkamer, de vorstenkamer, de klokkentoren en nog veel meer. Er zijn verschillende tentoonstellingen, een roofvogelmuseum, avondrondleidingen en er zijn ook regelmatig evenementen.

IJsgrotten - Werfen
De grootste ijsgrot ter wereld met bizarre ijssculpturen. Het unieke grottensysteem is gecreëerd van ijs, door de natuur ontstaan en strekt zich uit over meer dan 40 km. U kunt de grotten alleen bezoeken in gezelschap van een gids.
De rondleiding in de grot duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. Voor het bezoek aan de grotten moet u 3 uur uittrekken, dit om er eerst heen te lopen vanaf de parkeerplaats en met de kabelbaan omhoog te gaan. Tijdens de rondleiding worden 134 hoogtemeters en ca. 1400 traptredes overwonnen. Er zijn vele punten waar de gids interessante informatie over de grotten geeft en waar er gelegenheid is om uit te rusten.
Trek stevige schoenen aan en warme kleding.
De verlichting bestaat uitsluitend uit de aan de bezoekers uitgedeelde hand-carbidelampen. De gids zorgt met magnesiumlicht voor een indrukwekkende verlichting van de ijssculpturen. Er is geen elektrische verlichting om de natuurlijke grottenbelevenis te behouden.

Adelaarsnest (Kehlsteinhaus) – Berchtesgaden
Dit is voor veel mensen wellicht een beladen excursie, het buitenverblijf van Hitler. Maar het is al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog een grote toeristische attractie. Het is opvallend dat er bijna niet gesproken en geschreven wordt over het verleden, maar dat het wel iets is dat iedereen gezien wil hebben. Er wordt eigenlijk niet over Hitler gerept en er is weinig te beleven.
Om de top van deze berg op 1834 meter hoogte te bereiken, gaat u met speciale bussen over de mooiste bergroute van Europa. Deze route is 6,5 kilometer lang en in 20 minuten komt u aan bij het tweede plateau. Vervolgens loopt u door een lange tunnel van 124 meter naar een lift. Deze gouden lift kan veel mensen vervoeren, dus er staan meestal geen lange wachtrijen. Het duurt 41 seconden voor u bij de top bent (124 meter hoog).  Het adelaarsnest is een restaurant. Binnen in het gebouw is een galerij met foto's en teksten in het Duits, die iets vertellen over het verleden. Je hebt boven de mogelijkheid voor wandelingen en kunt genieten van prachtige uitzichten. Deze zijn echt de moeite waard.

Freilichtmuseum – Grossmain (vlakbij Salzburg)
Het grootste museum van het Salzburgerland. Dit openluchtmuseum is het hele jaar geopend. In dit openluchtmuseum kunt u zien welke boerenhuizen er van de 16e tot de 19e eeuw in het Salzburgerland stonden. Van een dorpsschooltje, molens, hooischuren, berghutten, houtzagerijen, meubels en keukengerei tot statige hoeves en woonhuizen. U maakt een reis door de tijd en ziet de geschiedenis van het Salzburgerland aan u voorbij trekken. Mocht u moe zijn van alle belevenissen, maar toch het terrein helemaal willen zien, dan kan dat met een stoomtrein. Deze gaat door het hele museum heen. Het Freilichtmuseum is een dag genieten voor jong en oud, er is van alles te beleven!